BESPLATNA BRZA DOSTAVA NA NARUDŽBE IZNAD 299,00 KN

N E D A – PRIČA JEDNE BUNTOVNICE


N E D A je hrvatski modni brend s tradicijom od preko 70 godina.

Osnovana 1894. originalno je bila državna tvornica duhanske proizvodnje. Sa drugim svjetskim ratom tvornica duhana je prestala djelovati, a mnoge Senjanke su izgubile muževe u ratu i time ostale u teškoj financijskoj situaciji, ponekad sa petero i više ustiju za uzdržavanje. Te žene su se ujedinile, uzele iz kuće svoje vlastite mašine za šivanje, te stigle u tada uništeni kompleks bivše tvornice.

Prve artikle koje su ove hrabre žene sašile u tvornici bile su klasične pamučne ženske gaćice vrlo popularnog kroja za tu eru. Taj isti model moderna tvornica NEDA i dalje nudi u svom širokom asortimanu klasičnih gaćica, pod imenom Julijana, po ženi koja ih je tada sašila.

Bivša tvornica duhana je ubrzo nakon toga, 1948. godine, postala tekstilna firma, i to jedna od pet najvećih tvornica u Jugoslaviji. Tvornicu su preimenovali u NEDA – u čast Senjskoj djevojci Nedi Knifić koja je poginula u 19oj godini života vodeći organiziranu pobunu na Naciste. Bila je na važnoj poziciji u jugoslavenoskoj političkoj organizaciji za mladež te je tamo skovala plan da obrani svoju zemlju, ali je tragično umrla u pucnjavi od nacističke strane.

Neda je uvijek bila ubrzana. Često su ju zvali ‘bura’, po njihovom senjskom vjetru. Jednog trenutka bi bila tu, drugoga tamo. Nikada je nisi mogao skroz uhvatiti. Neki ljudi kažu da je umrla prije nego li je zapravo počela živjeti. Mi se ne slažemo s njima. Vjerujemo da je svakom od nas dan određen broj uzdaha, a… Ona ih je jednostavno potrošila puno brže.
Njen eksplozivan duh smo ovjekovječili u našem dizajnu, te ostavili poznato ime NEDA, jer ono simbolizira hrabrost žena – ratnih udovica, te hrabrost mladih djevojaka – buntovnica koje se bore za bolje sutra.

Danas brend upošljava preko 60 ljudi, te izvozi proizvode u 7 zemalja. Čitav proces proizvodnje se vrši isključivo u Hrvatskoj te ponosno nosimo internacionalne znakove kvalitete pletiva (OEKO-TEX), te certifikat organskog podrijetla materijala (GOTS), koji svjedoče kvaliteti naših gotovih proizvoda i socijalno korektnom procesu proizvodnje (visok standard uvjeta za rad, korištenje obnovljivih izvora energije i slab/neutralan utjecaj na okoliš svojom proizvodnjom).

Nadamo se da ćete uživati noseći naše proizvode jer smo ih mi dizajnirali i sašili sa velikim užitkom!

S ljubavlju,

N E D A

 

Na slijedećoj poveznici možete vidjeti više o našem GOTS certifikatu: http://www.global-standard.org/information-centre/gots-simple-show-clip.html

 Usporedba GOTS proizvodnje sa tradicionalnom proizvodnjom: http://www.global-standard.org/images/stories/GOTS_Flyer_Compare121114.pdf

BESPLATNA BRZA DOSTAVA

u roku 1-2 radna dana na narudžbe iznad HRK 299,00.

BRZA DOSTAVA

Za narudžbe ispod HRK 299,00 brza dostava se plaća HRK 30,00.

PREKO 1.000.000 ZADOVOLJNIH KLIJENATA

NEDA posluje od 1948. godine te izvozi hrvatske proizvode diljem Europe, a online prodaja osigurava da smo nošeni u cijelom svijetu ♥

PRAVO NA POVRAT

unutar 30 dana od kupnje te pravo na punu refundaciju. Troškovi dostave nisu refundabilni.

si en